Referenciák

Pula 2007.06.18.

Bár még javában tombolt a nyár, mikor ezt a VIP szállítási feladatot kaptuk, de úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő borongós napokban egy kis felüdülést nyújt az Adria látványa. Pécs repülőteréről léptünk ki az országból, majd 1 óra 50 perc elteltével szálltunk le Pulán. Még aznap vissza is érkeztünk. Bár sokszor megjártam már ezt az utat, soha nem tudok betelni a tenger látványával.

2007.06.18

képek » 

Top

Krems (Ausztria)

Új munkámból adódóan bepillantást nyertem nyugati szomszédunk helikopter üzemeltetési megoldásaiba is. Az alábbi képek Krems-ben, a kórház udvarán lévő helikopter bázison készültek. Jól megfigyelhető az autómatizáltság magas foka. A gép egyetlen gombnyomásra, minden más külső beavatkozás nélkül emelkedik ki a "föld alól", gördül a felszálló helyre és már indulhat is bevetésre.

2007.02.23.

képek » 

Top

UMTS szekrény beemelés: Ócsa 2007.02.20

Ismét megbízást kaptunk, egy UMTS szekrény beemelésére Ócsán, egy 60 méter magas víztorony tetejére. A feladatot két fázisban oldottuk meg, hiszen maga a szekrény 420 kg volt, míg a hozzá tartozó akkumulátor 120 kg. Az összesen 540 kg. súly már igencsak igénybe vette volna a helikopter hajtóművét, ezért döntöttünk a biztonságosabb két lépcsős emelés mellett. Itt a feladatot nehezítette, hogy nagyon szűk volt a hely a víztorony tetején, valamint a már feltelepített berendezések, antennák sok akadályt jelentettek. Szakmailag még plusz nehézséget okozott, hogy amikor a helikopter a víztorony fölé került pozícióba, a víztorony kikerült a látókörből, és így 70 méter magasan közeli tájékozódási pontok nélkül kellett pontosan függeszkedni. Ilyen esetekben nagyon fontos a precíz földi irányítás, amit nem győzök elégszer megköszönni Hídvégi István barátomnak, aki egy reprádió segítségével tökéletesen navigálja a műveleteinket!

2007.02.20

képek » 

Top

Klíma beemelés Budapest 2007.02.02

Ismét szép feladatot vállaltunk el 2007 február 2.-án, Budapesten, az 5.-ik kerületben. Az EU magyarországi Székházának tetejére kellett beemelnünk 2db, egyenként 320 kg-os klíma berendezést, miután a tető már oly mértékben tele van gépészeti berendezésekkel, hogy a földi személyzet is csak nagy üggyel-bajjal tudott közöttük mozogni. Így más módszer nem lévén, maradt a helikopteres beemelés, mely annak rendje és módja szerint a megrendelők nagy megelégedésére ismét zökkenőmentesen megtörtént.

2007.02.02

képek » 

Top

Kaszkadőr mutatvány

2006 augusztus 12-én egy igen veszélyes mutatványra került sor. Gulyás Kiss Zoltán kaszkadőr, egy AN-2-es repülőgép szárnyáról mászott át egy helikopterbe, repülés közben. A repülőgép pilótái: Veres Zoltán (Boeing-737 kapitány, Műrepülő Európa-bajnok), Arday András (Fokker-70 kapitány), a helikoptert jómagam vezettem. Ez az attrakció bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, mint a legnagyobb sebességgel végrehajtott "légi átszállás" Íme néhány kép a felkészülésről. A "hölgykoszorús" képen a lányaim állnak mellettem!! (Mira, Lilla, Lili)

2006.08.12

képek » 

Top


1   2   3  
 


Design bemutatkozás | szolgáltatások | referenciák | helikopterek | kapcsolat Lap tetejére ^^