Referenciák

Kilátó építés Sátoraljaújhely

Eddigi munkáim közül a legnagyobb kihívást jelentette ennek a kilátónak a felépítése. Nem csak az volt a probléma, hogy egy 510 méter magas hegy tetején kellett összeállítani darabokból az összesen közel 25 tonnás kilátót, hanem az is gondot okozott, hogy közvetlenül az építési terült mellett állt egy rádió-torony, így olyan hosszú kötéllel kellett a beemeléseket végezni, hogy a helikopter a munkák során a rádió-torony fölött álljon. A kötél hossza 55 méter volt, így végképp semmit nem láttam az alattam folyó munkákból. Ha nem lett volna velem Hídvégi Pisti barátom, aki végig tökéletesen, a legnagyobb nyugalommal és biztonsággal irányított rádión keresztül, nem is tudtam volna megoldani ezt az 50 emelésből álló feladatot. Köszönet illeti a Acél-Szer-Gép Kft. dolgozóit a precízen elkészített munkadarabokért, melyek a beemelések során tökéletesen illeszkedtek egymásba. Végül, de nem utolsó sorban meg kell köszönnöm mindenkinek a munkáját, aki a torony építésében részt vett, és artistákat is megszégyenítő, elképesztő magabiztossággal dolgozott a több 10 méteres magasságban!

2009 augusztus

képek » 

Top

Átrepülés Ausztriába 2009 február

Mindig nagy kihívás télen nemzetközi repüléseket végrehajtani magas hegyek felett helikopterrel. Pontos meteorológiai adatokra van szükség a felkészülés során, hiszen az időjárás hirtelen változása nagy veszélyeket hordoz magában. Most szerencsénk volt, és gyönyörű látványban volt részünk az Alpok hegycsúcsai felett, amikor átrepültünk Triebenbe, ahol a Longranger (Bell 206/III) ápolását végezték.

2009.02.05.

képek » 

Top

Central Europe Rally

2008. április 19-26 között került megrendezésre Magyarország és Románia területén a Dakar szériába tartozó Central Europe Rally. Óriási szakmai kihívás volt részt venni a verseny biztosításában. A légimentési feladatok ellátásával mind hazai, mind romániai területen az OMSZ Légimentő Kht. lett megbízva. Nekem nagyszerű élmény volt hét napon keresztül felülről kísérni a verseny eseményeit egy EC120-as helikopterrel, mivel a mellettem ülő Etienne LAVIGNE sportágigazgató, valamint Frédéric LEQUIEN igazgató helyettes reggeltől estig a levegőből koordinálták és ellenőrizték a verseny minden egyes mozzanatát. Felejthetetlen volt végigkísérni az összes útvonalon a versenyzőket, főleg a romániai hegyek között, ahol néha igen szélsőséges időjárási viszonyok között kellett repülnünk, vagy épp egy alkalmas leszállóhelyet találnunk. Jó szórakozást a képekhez!

2008.04.26.

képek » 

Top

Légimentés

A légimentés a helikopteres repülés legszebb, legnagyobb felelősséggel járó ágazata. Nem véletlen, hogy csak nagy tapasztalattal rendelkező pilóták kaphatnak "mentőpilóta" jogosítást. Például, az új mentőhelikopterekre történő átképzés kritériuma a minimum 1500 repült óra helikopteren. Ezen belül is rendelkezni kell faroklégcsavaros és gázturbinás helikopteren szerzett jártassággal. Az alábbi képeken néhány mentési helyszín látható.

2007.11.05

képek » 

Top

Híd Blokád 2007.10.26

Az egyik kereskedelmi televíziótól megrendelést kaptunk, hogy a tervezett "hídfoglalásról" készítsünk légi felvételeket a WESCAM technikát használva. Miután nagyjából 1 órát tartózkodtunk a helyszín felett, bőven volt idő néhány fotó elkészítésére is.

2007.10.26.

képek » 

Top


1   2   3  
 


Design bemutatkozás | szolgáltatások | referenciák | helikopterek | kapcsolat Lap tetejére ^^